Vilka golfklubbor behöver man

Vilken golfutrustning behöver man ha?

Golfutrustning för nybörjare

Om man är helt ny till golf så behövs det en del utrustning för att komma igång där vissa är mer obligatoriska än andra. För att spara på plånboken kan det därför vara bra att skilja på vilken golfutrustning som man verkligen behöver och vad som kan vara bra att ha.

Golfklubbor

Golfklubbor är såklart det viktigaste när det kommer till golfutrustning. Men om man är helt ny så behöver man inte köpa många klubbor utan det räcker faktiskt med ett fåtal klubbor till en början och sedan kan man köpa på fler ju duktigare man blir.

En driver, fairwaywood (träklubbor) eller hybrid kan vara en bra klubba till en början för att slå de riktigt långa slagen. Det är inte en obligatorisk klubba men en typ av klubba som är rolig att ha.

Järnklubbor är däremot väldigt viktigt att ha, men även här behöver man inte ha samtliga järnklubbor utan det kan räcka gott med en lång järnklubba för de längre slagen och en kort järnklubba för de kortare slagen. Många som är helt nya till golf väljer därför ofta att börja med så kallade halvset där man får ”varannan” järnklubba och det gör att man kan spara på plånboken. Om man ska stå på rangen precis i början så kan man välja en järn 7,8 eller 9 för att träna in grundslagen.

Putter måste man ha för att kunna ”putta” på green vilket är en obligatorisk klubba.

För att summera så 1-2 järnklubbor samt en putter kommer man faktiskt ganska långt på precis i början, sedan är det bara att komplettera med fler järnklubbor och kanske en och annan träklubba.

Vilka golfklubbor behöver man

Golfbag

En golfbag behövs för förvaring av golfklubborna. Det finns bärbagar och vagnbagar där vagnbagarna behöver knuffas med hjälp av en separat golfvagn vilket kan bli ett ytterligare köp. Därför kan det vara en god idé med en billig och lätt bärbag kan vara fördelaktigt att börja med, speciellt om man inte har så många klubbor i bagen. Tipsar även om något som heter pencilbag vilket är en mycket liten bärbag med plats för 4-5 klubbor med ett mindre fack som ofta är billiga.

Golfvagn

En golfvagn behövs för att transportera en vagnbag. Oftast kan man hyra dessa på golfbanorna men i längden blir det billigare att köpa en vagn. Om man har en bärbag kan man givetvis transportera den på en vagn.

Golfskor

För att få rätt grepp på underlagen så behöver man investera i ett par golfskor som kommer ge en bra stabilitet emot gräset. Det här gör att man kan svinga snabbare och med mer precision än med ett par vanliga gympaskor som förmodligen kommer göra så att man glider runt emot gräsunderlaget.

Golfhandske

För att kunna greppa golfklubban på ett bra sätt så rekommenderar vi att man investerar i en golfhandske. Det här tycker vi är en ganska billig investering som ofta inte kostar mer än nån hundralapp. Golfhandskar slits ut med tiden och man får nog räkna med 2-3 handskar per golfsäsong beroende på hur mycket man spelar.

Golfbollar & peggar

Golfbollar och peggar är i stort sett ett måste för att spela golf. Peggar kostar inte mycket och man kan få en påse som räcker länge för ett tio-tal kronor. När det kommer till golfbollar så bör man investera i billiga modeller och det kan därför vara en god idé att kika på begagnade eller återvunna golfbollar för att spara på plånboken

Avståndsmätare

Du kanske har hört talas som golfklockor eller golfkikare, men det här behöver man inte i början utan det kan bli en senare investering när man blir duktigare och får en bättre precision

Ref :

https://kunskapskassa.com/bibliotek/artikel/read/38003-vilka-klubbor-golf