Majors i Golf

Summering av Majors 2022

Årets herr majors 2022

Nu är årets herr majors avgjorda med 4 trevliga golf tävlingar. Vi börjar med The Masters Tournament som avgjordes i April där Scottie Scheffler vann på -10 hela 3 slag framför Rory Mcllroy. Tävlingen avgjordes på välkända Augusta National där vi tyvärr inte fick ett svenskt resultat inför sista dagen.

PGA Championship avgjordes i Maj 2022 med Justin Thomas som vann före Will Zalatoris i en jämn kamp. Även här var det tufft för svensk del där ingen svensk klarade sig vidare till sista dagen och Henrik Stenson hamnade på bästa svenska resultatet på +5 slag.

US Open 2022 spelades i Juni månad med Fitzpatrick som vidare tät följt av amerikanerna Scheffler och Zalatoris. Bästa svensk blev David Lingmerth på delad 49 plats och 10 slag över par på den tuffa banan.

The Open Championship spelades i Juli med många låga scorer där vinnaren blev Cameron Smith från Austalien på fina -20 slag. På en glädjande delad fjärde plats hittade vi norrmannen Viktor Hovland som slutade -14. Vilket var glädjande ur ett nordiskt perspektiv men för svensk del så var det tyvärr inga framgångar.

Kommande års major spelas 6-9 April 2023 som börjar med the masters. Därefter PGA championship mellan den 18 – 21 Maj, U.S. Open 15 – 18 Juni för att sedan avsluta med The Open 20 – 23 Juli 2023. Vi hoppas givetvis att det ska gå bättre för de svenska herrarna.

Källa :
https://www.espn.com/golf/story/_/id/34262273/way-too-early-2023-golf-major-championship-winners

https://www.flashscore.se/golf/pga-tour

Majors i Golf

Årets Dam majors 2022

Om vi istället kikar på damsidan så började säsongen med The Chevron Championship som avgjordes på Mission Hills Country club i Rancho Mirage som ligger i Kalifornien. Tävlingen avgjordes mellan den 31- 3 april med vinnare Amerikanska Jennifer Kupcho på -14 slag. På delad 13 plats hittade vi Madelene Sagström som gick runt på -6.

US Womens Open spelades mellan den 2 – 5 Juni på Pine Needles Lodge i North Carolina med en överlägsen seger för andrarankade Minjee Lee från Australien som vann tävlingen på -13 slag. Glädjande för svensk del så hittade vi Anna Nordqvist på en delad 6e plats på -4 slag.

KPMG Womens PGA Championship avgjordes på Congressional Country Club i Maryland med en knapp seger för koreanskan Gee In Chin på -5 slag. På delad 16e plats hittar vi Nordqivst som gick på +1 på den tuffa banan.

Amundi Evian Championship spelades i Europa på Evian Resort Golf Club i Evain-les-Bains i Frankrike som avgjordes 21 – 24 Juli. Vi fick se en härlig golf där segraren blev kanadensiskan Brooke Mackenzie Henderson på låga -17 slag. För svensk del såg vi Linn Grant på en fin delad 8e plats på totalt – 13 slag.

Damernas sista major golftävling AIG Women’s Open spelades i skottland mellan den 4-7 Augusti med en seger för sydafrikanska Ashleigh Buhai på -10 slag. Även den här tävlingen var det fina svenska resultat med Madeleine Sagström på en delad 4e plats på -4.

Vi håller tummarna att de svenska damernas fina form håller i sig även för 2023.

 

Källa :

https://www.flashscore.se/golf/